Hoe wordt papiergeld gemaakt?

National banks used to update their currency every 15 years. They now have to change their notes every seven to eight years just to stay ahead of the counterfeiters.

Deze opmerking van de directeur van een papiergelddrukkerij is goed nieuws voor verzamelaars (en voor zijn eigen omzet natuurlijk). Een beetje verzamelaar weet uiteraard wel (ongeveer) hoe papiergeld wordt gemaakt. Een kijkje bij een drukker is echter maar weinigen gegeven. De BBC mocht de Landquart Paper Mill in Zwitserland bezoeken en dat leverde dit interessante verhaal over wat er gebeurt voor die mooie biljetten in ons album komen.

Steven Tuesday 17 January 2012 at 1:03 pm | | links
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Twitter